Alimentatie

Alimentatie

Zijn u en uw partner uit elkaar gegaan en heeft u gezamenlijk kinderen tot 21 jaar? Dan is kinderalimentatie verplicht. In het geval van een echtscheiding kan er ook sprake zijn van partneralimentatie. Het is belangrijk dat er goede afspraken worden gemaakt over beide soorten alimentatie. De berekening kan ingewikkeld zijn en de uitkomst kan langdurige gevolgen hebben. Goede advisering is dus een must.
“Wilt u weten welk bedrag u moet betalen of op welk bedrag u recht heeft? Neem contact met ons op en wij gaan voor u aan de slag.”

Alimentatieberekening

Een bedrag aan alimentatie is niet eenvoudig vast te stellen en is afhankelijk van meerdere factoren. Een eigen onderneming of een samengesteld gezin maken een berekening nog wat complexer. Dit is niet erg, want wij zijn gespecialiseerd in het maken van alimentatieberekeningen. Zo weet u dat onze berekeningen voldoen aan de wettelijke normen. Wilt u weten welk bedrag u moet betalen of op welk bedrag u recht heeft? Neem contact met ons op en wij gaan voor u aan de slag.
“Wij denken altijd met u mee, dus neem gerust contact met ons op om te zien wat wij in uw situatie kunnen betekenen.”

Herberekening alimentatie

Het is niet zo dat een vastgestelde alimentatie altijd blijft gelden. De omstandigheden kunnen wijzigen die van invloed zijn op de alimentatie. Dit kan het geval zijn bij een nieuwe baan, een nieuw kind of in het geval van partneralimentatie nieuwe woonlasten. Het is dan goed om de alimentatie te laten herberekenen.

In sommige gevallen kan het interessant zijn om een herberekening te laten maken van de draagkracht om zo te zien of een eventuele wijziging van de alimentatie mogelijk is. Hierbij hoeft de tegenpartij niet ingelicht te worden en kan vooraf bepaald worden of het zinvol is om een voorstel tot wijziging van de alimentatie te doen aan de ex-partner.

Wij denken altijd met u mee, dus neem gerust contact met ons op om te zien wat wij in uw situatie kunnen betekenen.

Het is bij ons mogelijk om een alimentatieberekening of herberekening van de alimentatie tegen een vaste prijs te laten maken. Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden!