Mediation

Mediation bij scheiding

Bij een echtscheiding of verbreking samenleving heeft u een keuze: gaat u samen scheiden of apart. Wij adviseren u altijd om, indien mogelijk, samen te scheiden met de hulp van een gezamenlijke advocaat (mediator). De procedure is korter, goedkoper en u heeft meer vrijheid en mogelijkheden bij het maken van afspraken, maar bovenal: de kinderen lijden op deze manier het minst onder uw scheiding.
“Via mediation gaan wij samen met u op zoek naar een oplossing die voor u beiden acceptabel is.”

Plan van aanpak

Het kan zijn dat u samen alles al geregeld heeft en precies weet hoe u wilt scheiden; het kan ook zijn dat u wel samen wenst te scheiden, maar het nog niet over alles eens bent. In beide gevallen is mediation een goede manier om te scheiden en bent u hiervoor bij ons aan het juiste adres. Via een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek kijken wij wat u nodig heeft bij uw gezamenlijke scheiding. Aan de hand hiervan maken we een plan van aanpak en een vaste prijsafspraak, uiteraard is het ook mogelijk om de mediation op basis van ons uurtarief te volgen.

Via mediation gaan wij samen met u op zoek naar een oplossing die voor u beiden acceptabel is. De mediator neemt nooit een standpunt in, is onafhankelijk en onpartijdig. Wij zullen u uitleggen wat het juridisch kader is en wat de gevolgen zijn van bepaalde keuzes en oplossingen, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen en niet later voor vervelende verrassingen komt te staan. Het gaat er bij mediation niet om wie gelijk heeft, maar welke oplossing voor u beiden acceptabel is.

“We zorgen ervoor dat u ondanks alle emoties afspraken kunt maken met elkaar over de gevolgen van de scheiding. ”

Emoties

Bij een scheiding horen veel emoties. Wij geven u de persoonlijke aandacht die u verdient, maar zorgen ervoor dat u ondanks al die emoties afspraken kunt maken met elkaar over de gevolgen van de scheiding. Zo kunt u na de scheiding, hoe moeilijk dat soms ook nog voor te stellen is, verder met een nieuw hoofdstuk in uw leven.
“Gaat u scheiden en bent u op zoek naar een deskundige en betaalbare mediator? Neem dan contact met ons op via 076-5020544 of info@advocatenkantoordebree.nl Wij begeleiden uw scheiding van het begin tot eind.”